Условия за наемане
Към Новия ни сайт
»
»


Условия за наемане


Условия за наемане на автомобила
В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
·         Неограничен пробег
·         Пътна такса – винетка за територията на Република България
·         Промяна на резервацията е възможна до 24 часа, преди началото на наемния период (без таксуване)
·         Застраховка „ Гражданска отговорност ”
.         Зимни гуми (за периода от 01.11. до 31.03.)
·         Летищна такса
.         ДДС 20%

ОБЩИ УСЛОВИЯ
Изисквания към наемателя на автомобила и неговите документите:
Валидно свидетелство за управление на МПС - най-малко от 3 години и син талон ( за български граждани). Наемателят е длъжен да представи документи за самоличност (лична карта или паспорт, кредитна карта). Минималната възраст на наемателя е 21 години, Наематели между 18 и 21 години ,заплащат такса “Млад шофьор”, допълнително 5 евро, за всеки наемен ден  и двоен депозит.

1.Период на наемане на автомобила:
Минимален наемен период 24 часа.
При закъснение за връщане на автомобила след изтичане на договора за наем, клиентът заплаща неустойка, както следва: от 1 - 6 часа  цял наемен ден, над 6 часа до 12 часа– два  наемни дни.
Закъснение до 1 час не се таксува.
Закъснение БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ повече от 1 час (до 8 часа), компанията си запазва правото да наложи глоба от 50 евро , като за всеки изминал ден глобата е в размер на 100евро/ден

2.Начин на плащане и депозит:
Резервация можете да направите чрез онлайн плащане на 15% (от крайната цена)  или  100 %  сумата на наема . Плащането се извършва  с кредитна карта (Visa, Eurocard /МasterCard ), PayPal  или банков превод . Посочените цени са в Евро с вкл.ДДС. Ако е извършена частична предплата, Наемателят  заплаща оставащата сума на място при наемането на автомобила в брой или с банкова карта. При наемането на автомобила, наемателят е длъжен да остави депозит в брой или с кредитна карта (Visa или MasterCard) издадена на негово име
При оставяне на депозит с кредитна карта  (авторизация), след връщането на автомобила и направен оглед от наш сътрудник, сумата по депозита се отблокира (анулиране на авторизация), ако състоянието на връщането на колата, съответства на това при взимането и.
Депозитите варират в зависимост от класa  автомобил.
Сумите са от 100 € до 2000 €.Депозитите не се променят от вида на плащането.
При липса на услугата " Пълно Покритие"  депозитът е в двоен размер ,блокиращ са само на Кредитна карта,издадена на името на водача!

3.Такса "Пълно Покритие"
При закупуването и получавате следното:
- Безплатна Пътна помощ на територията на България;
- Освобождава Клиента от отговорност при нанесена щета на автомобила, както и при щета от ПТП, но само след предоставен констативен протокол от КАТ и при спазени правила за движение (без наличие на употреба на алкохол или наркотици)
- При щета или кражба се предоставя заместващ автомобил;
- Освобождава Клиента от административна такса.
Важи само при следните условия:
3.1. Задължително връщане на документите и ключовете на автомобила
3.2. При наличие на ПТП е предоставен Протокол от компетентните органи на  КАТ , в противен случай заплаща пълната стойност на нанесените щети, а също така и стойността на наема за дните през които автомобила ще бъде в ремонт.
3.3. При кражба/пожар или тотална щета , Клиентът е предоставил необходимите документи от КАТ, в противен случай същият е отговорен със сумата на застрахователната стойност на наетия автомобил
3.4. При отсъствието на употребата на алкохол или упойващи вещества от страна на Клиента.(при наличието на такива застраховката НЕ Е валидна)
3.5. Спазени са правилата за движение по пътищата и няма установена превишена скорост!
  Услугата " Пълно Покритие" не освобождава клиента от отговорност при щети по интериора на автомобила (тапицерия, табло, седалки, облицовки багажник и др.), както и изгубени документи,панел на касетофон, CD, рег. номер, GPS навигация и други липсващи части ,или ключове на автомобила, за липсата на които се прилага глоба в размер на 150 € за всяко.
Спукани и повредени гуми или джанти и стъкла не се покриват от " Пълното Покритие".
Също така при забравени вещи по невнимание ,без надзор и в случай на вандализъм " Пълно Покритие" не важи
    * Клиенти, които не са се възползвали от " Пълно Покритие"заплащат освен стойността на ремонта по автомобила и административна такса в размер на €25 при наличието на ПТП/щета.
! Изтощен акумулатор и спукана гума не се покриват !
Забранено е шофирането на автомобилите по неасфалтирани пътища (офроуд)!

4.Гориво:
Автомобилът се предоставя с пълен резервоар  и трябва да бъде върнат с пълен резервоар. При връщането на автомобила с непълен резервоар, Клиентът заплаща липсващото гориво на цена 1.5 €/л. и допълнителна такса/глоба в размер на 10 €.

5.Гарантиране на клас автомобил:
EasyRent Bulgaria не гарантира специфична марка и модел на автомобила. Ние гарантираме  предоставянето на автомобил от същия клас, размер, брой врати, брой места. В случай, че резервираният автомобил не е наличен към датата на наемане, Вие ще получите по-висок клас без доплащане.

6.Наем на автомобил извън България:
Наемането на автомобил извън граница е възможно за съседните на България страни,както и някои други страни след предварителна заявка и одобрение от ИзиРентБългария, и задъжително платена такса " Пълно Покритие"
Минималният срок за наем на автомобил е седем дни.
Наемателят е длъжен да изпрати най-малко до 3 работни дни, преди началото на наема, необходимите документи.
Начислява се еднократна такса в размер на 50.00 €,като за всяка следваща държава се доплаща по 20.00 €

Някои дестинации не са разрешени.
Изисква се двоен депозит според класа на автомобила.
 
НЕ Е РАЗРЕШЕНО ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ИНТЕРНЕТ - 4G ИЗВЪН ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!
В СЛУЧАЙ, ЧЕ Е УСТАНОВЕНО ИЗПОЛЗВАНЕТО МУ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ, КЛИЕНТЪТ ЗАПЛАЩА ЦЯЛАТА СТОЙНОСТ НА НАТРУПАНАТА СМЕТКА!
! Излизането зад граница става единствено и само с изричното позволение от ИзиРент България. Всички опити за неправомерно напускане на страната ще бъдат таксувани като нарушение на Условията за наем на компанията !

7.Автомобил под наем извън работно време:
*Летище София, Летище Варна и Летище Бургас работят 24/7 и НЕ СЕ прилагат допълнителни такси за извън работно време!
Работно време на офисите в Слънчев бряг от 09.00ч до 19.00ч

8. Еднопосочни наеми
По предварителна заявка е възможно връщането на автомобила на място, по-различно от мястото на взимането му.
Ако наетият автомобил бъде върнат в друг град или офис на EasyRentBulgaria ще бъде начислена допълнителна такса.
След предварителна заявка е възможна доставка на автомобил до всяка точка на България.
Моля,вижте тарифите в менюто за доставки на уеб сайта ни!
* Наемане на автомобил от едно населено място и връщане на друго такова е възможно само при предварително одобрение от страна  на компанията наемодател!
Изи Рент България си запазва правото да откаже направена резервация с различни места за получаване и връщане на автомобил, като платената сума изцяло се възстановява на клиента!
Нашите офиси се намират на летищата в София,Бургас и Варна и не правим доставка на автомобил до адрес!

9.Условия за анулиране / промяна на резервация:
Потвърдена резервация може да бъде променена/анулирана до 24 часа преди началото на наемния период, без таксуване.
При отказ на платена онлайн резервация в спазените срокове, сумата се връща или се ползва за следваща резервация.
При отказ/анулиране на резервация 24 часа преди започването на наема или неявяване/ No-Show/ , ИзиРентБългария не възстановява никаква част от предплатената сума.
При смяна на автомобила с по-нисък клас от заявения, разликата в сумата не се възстановява.
Компанията си запазва правото да откаже резервация при невъзможност да предостави поръчаният автомобил (или аналогичен) , като заплатената от Клиента сума ще му бъде възстановена.

10.Защита на личните данни
EasyRentBulgaria уважава правото Ви на конфиденциалност и гарантира, че предоставената от Вас информация остава поверителна.
Ние събираме Ваши данни само когато направите поръчка в нашия сайт онлайн. Когато поръчвате можете да бъдете помолени да въведете Вашите: име, телефон, адрес, имейл, данни за кредитна/дебитна карта.
Данните, които ни предоставяте, могат да бъдат използвани за:
•    изпълняване на Вашата поръчка
•    подобряване на нашите услуги на базата за обратна връзка с Вас
•    да отговорим на Вашите нужди
•    изпращане на периодични имейли
•    при поискване от контролни органи ( КАТ,МВР,Прокуратура и т.н.) за установяването, разследването или предотвратяването на глоба,ПТП, кражба, измама и др.
Вашата лична информация няма да бъде предоставяна на трети лица, освен за целите на доставката на поръчания от Вас автомобил.
При проверка на искане за поръчани услуги, ние можем да използваме Вашата информация за предотвратяването и разкриването на измами. Една от причините, поради които можем да разкрием Вашия адрес е да се провери, предупреждение за сигурност или друга схема за борба с измамите. По всяко време, когато разкриваме Вашата информация, тя ще остане защитена.

11.Защита на картови данни
За да Ви предпазим от злоупотреба при плащания с карта Visa или MasterCard, ние прилагаме най-добрите практики, препоръчани от международните картови организации:
•    Сигурността на картовите данни са защитени чрез SSL връзка между нашия сървър и сървъра обработващ плащането
•    Автентичността на Вашата карта се проверява чрез въвеждане на CVV код
•    В допълнение за утвърждаването Ви като законен картодържател, нашия сървър на плащане поддържа схеми за разпознаване на автентичността на Visa и MasterCard - Veryfied by VISA или MasterCard SecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате.

12.Такси и фишове
• В случай на получена глоба-фиш за превишена скорост, Клиентът е отговорен с административна такса в размер на 25 евро за обработка на документи
SSL Protection PayPal Maestro MasterCard Visa
© 2012 - 2018 Изи Рент България. Всички права запазени.
Резервирайте Вашият трансфер СЕГА!
За сравнение: Yandex.Metrica